Car care producten

10 Handige Tips voor het Wassen van Je Auto

10 Handige Tips voor het Wassen van Je Auto



Een schone auto ziet er niet alleen beter uit, maar behoudt ook zijn waarde langer. Het wassen van je auto lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn enkele belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je auto er op zijn best uitziet en beschermd blijft tegen schade door vuil en corrosie. Hier zijn 10 handige tips voor het wassen van je auto:

1. Kies de juiste tijd en plaats

Was je auto bij voorkeur niet in direct zonlicht of op een extreem warme dag. Dit kan ervoor zorgen dat het water en de zeep te snel opdrogen, wat vlekken kan veroorzaken. Kies een schaduwrijke plek en begin vroeg in de ochtend of laat in de namiddag.

2. Gebruik de juiste materialen


Investeer in hoogwaardige autoshampoo en gebruik een speciale washandschoen of -spons. Gebruik geen afwasmiddel, omdat dit de lak kan beschadigen. 

3. Spoel eerst de auto af

Het doel is om zoveel mogelijk vuil contactloos te verwijderen , dit om krassen tijdens de hand was zoveel mogelijk te elimineren.

Spuit delen waar veel vuil ophoopt in met een pre-wash product zoals onze Multi cleaner.

4. Werk van boven naar beneden

Begin met het wassen van het dak en werk geleidelijk naar beneden. Dit voorkomt dat vuil en vuil van bovenaf naar reeds gereinigde delen druppelen.

 5. Spoel regelmatig je spons of handschoen

Spoel je spons of handschoen regelmatig uit in een aparte emmer met schoon water om vuil en zand te verwijderen. Dit helpt ook om krassen te voorkomen.

6. Gebruik 2 emmers 

Een emmer met schoon water en een emmer met autoshampoo is een goede methode om vuil en vuil uit je wasgereedschap te verwijderen en krassen te verminderen.

 7. Vermijd schurende materialen

Gebruik nooit schurende materialen zoals schuursponsjes of harde borstels om je auto te wassen, omdat deze de lak kunnen beschadigen.

8. Spoel grondig af

Na het wassen moet je je auto grondig spoelen om alle zeepresten te verwijderen. Dit voorkomt vlekken en strepen op de lak.

9. Droog de auto met een droogdoek

Gebruik een goede droogdoek om je auto voorzichtig droog te deppen. Sleep deze van boven naar beneden over je gehele auto.

Zorg dat de doek niet de grond raakt

10. Vergeet de details niet

Naast het wassen van de carrosserie, vergeet niet om de wielen, banden en velgen grondig te reinigen. Gebruik hiervoor een goede velgenreiniger.

Conclusie


Het regelmatig wassen van je auto is essentieel om hem er als nieuw uit te laten zien en te beschermen tegen schade door vuil en corrosie. Met deze 10 handige tips kun je je auto op de juiste manier wassen en ervoor zorgen dat hij in topconditie blijft. Neem de tijd en zorgvuldigheid om je auto te wassen, en je zult beloond worden met een glanzend en goed onderhouden voertuig.

Veel plezier met het wassen!

Groetjes,

Jesse

Purity Official

Laat een reactie achter

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.

  • ITEM BAR TITLE

    Share shipping, delivery, policy information.